logo

Estela, crida ben fort!

La setmana passada, vingueren a la classe a contar-nos un conte una mica especial que es diu “Crida ben fort, Estela”. Amb aquest conte es treballa la prevenció de l’abús sexual infantil, on la seva autora, n’Isabel Olid, ofereix als nins i les nines una eina per ensenyar-los a fer-se respectar.

estela1

Els objectius són: preveure les situacions de maltractament infantil, transmetre la importància del respecte del propis drets i els dels demés, valorar i respectar el seu propis cos i els dels demés, ajudar-los a identificar a persones de confiança, donar eines per actuar davant qualsevol situació que no els hi agradi i fomentar la comunicació nin/a-adult.

De les coses que més ens van interessar, va ser aprendre a diferenciar entre “demanar ajuda” i “xivar-se”. Són dues paraules, que tot i que creim que són el mateix, no és del tot cert. Demanam ajuda quan volem que les persones implicades es vegin beneficiades. En canvi, ens “xivam” quan volem perjudicar o fer mal a algú.

Va ser un bon moment per poder compartir i demanar dubtes. Ens va agradar molt poder aprendre a “Cridar ben fort”, quan necessitam ajuda.

                                                                                                                                                 Alumnes i tutores de 4t de primària

Leave a Reply

*


× 1 = 7

captcha *