Arriba la II Fira dels Emprenedors!!

Després de l’èxit de la primera edició de la Fira dels emprenedors de l’Aula Balear arriba la segona edició.

En aquesta edició s’han introduït alguns canvis amb l’objectiu de seguir millorant. A continuació explicam els detalls d’aquesta segona edició. A més ja teniu disponibles per a descarregar tant el full d’inscripció com les bases dels concurs.

La Fira dels emprenedors és un projecte que va nèixer el curs 2015-2016 a través d’una grup de treball de secundària  i que té com a finalitat fomentar les capacitats emprenedores de l’alumnat, com ara: la confiança en un mateix, tolerància a la frustració, motivació per aconseguir allò que un es proposa, pensament i esperit positiu, capacitat de decisió, treball en equip, assertivitat, empatia, capacitat de persuasió, creativitat…

Aquest projecte pretén que els grups que hi participin desenvolupin un projecte innovador en forma d’un Pla de Negoci, d’un producte o d’un prototip, viable i amb garanties de futur, que s’ha d’ajustar a les bases del concurs.

El concurs té per destinataris l’alumnat matriculat al  CC AULA BALEAR a partir de 1r d’ESO.

Les bases de participació es podran consultar en el document elaborat per a tal efecte.

La selecció de projectes consta de dues fases.

La primera serà de  recepció dels projectes i selecció d’aquells que s’ajustin a les bases del concurs. Els criteris que tindrà en compte la comissió per a l’elecció dels projectes participants seran:

 • La viabilitat del projecte tècnica i comercialment.
 • La claredat de la presentació.
 • La innovació del projecte.
 • Es valoraran aspectes com la sostenibilitat, el respecte al medi ambient, l’impacte en la comunitat en la qual es desenvolupi el projecte.

A la segona fase l’alumnat haurà de fer una presentació del producte davant un jurat el qual avaluarà els projectes i escollirà als guanyadors.

Els premis es lliuraran el dia del Festival de primavera (Graduació).

La data màxima per a la recepció dels productes per part de la comissió és el dia 31 de Març de 2016.

 

MOLTA SORT!!

Publicat dins de Fira dels emprenedors, General | Etiquetat com a | Envia un comentari

Sortida S’altra Senalla i Bricomart

Benvolgudes Famílies,

Dilluns dia 12 de desembre els alumnes de 1er i 2on de Grau Mitjà d’Instal·lacions en Telecomunicacions visitaren la botiga de S’altra Senalla on participaren en un taller sobre comerç just.

S'altra Senalla

Els productes de comerç just garanteixen als consumidors que els productors han rebut un sou just per la seva feina, que no hi ha explotació infantil i que els nins poden accedir a l’educació, que els homes i les dones es tracten per igual i que es respecte el medi ambient.

A continuació visitaren el magatzem de materials de construcció i d’instal·lacions Bricomart. Allà els alumnes varen poder tocar de primera mà els productes que ofereix el mercat, així com, el cost que tenen els materials amb els quals treballen habitualment a l’aula. A més aprofitaren per a realitzar un conjunt d’activitats relacionades amb les instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions.

Bricomart

Aprofitam per agrair a totes les famílies, alumnes i equip d’Aula Balear que va col·laborar amb aquesta associació amb la compra d’algun article en la paradeta de dia 15 de desembre.

Salutacions!

Publicat dins de Cicles Formatius, Instal·lacions de telecomunicacions, Visites tècniques | Etiquetat com a , , | Envia un comentari

Alumnes d’Administratiu visiten alguns indrets de Palma

20161116_085956-COLLAGE

El dimecres dia 16 de novembre els i les alumnes de Gestió administrativa visitaren el Palau de l’Almudaina i l’Arxiu municipal de Palma. A més, l’alumnat mateix va fer de guia explicant altres indrets de la ciutat. Un matí ben interessant.

-COLLAGE 2

Publicat dins de General | Envia un comentari

L’aventura de n’Àlex V. Pràctiques en una empresa d’Alemanya

Durant el proper curs n’Àlex farà algunes xerrades a alguns grups d’alumnes del centre per tal  de fer difusió de la seva estada a Alemanya i animar-los així a que també es vulguin engrescar en una experiència similar, ja que per a ell ha estat molt enriquidora. Els explicarà alguns dels aspectes més importants de la seva experiència:

 • Treball previ que vaig haver de fer
 • Acollida en el país d’origen
 • Acollida per part de l’empresa de pràctiques
 • Documentació que he hagut de transmetre al meu tutor del centre educatiu durant l’estada
 • Documentació que he hagut de guardar per entregar al meu centre educatiu després de les pràctiques
 • El dia a dia durant l’estada
 • Manera de gestionar els diners de la beca
 • Diferències entre la part de les pràctiques que vaig realitzar a Espanya i la part que he realitzat a l’estranger
 • Memòria de final de pràctiques
 • Aspectes positius i negatius de l’estada
 • Com he gestionat els aspectes negatius
 • Missatge de motivació per a possibles alumnes que vulguin viure un experiència similar
 • Consells per als futurs alumnes d’ERASMUS
Publicat dins de Cicles Formatius, Instal·lacions de telecomunicacions | Etiquetat com a | Envia un comentari

L’aventura de n’Àlex IV. Pràctiques en una empresa d’Alemanya

N’Àlex ja ha arribat d’Alemanya i ens conta tot el què ha fet. Ens comenta que amb les pràctiques ha après a fer feina en un equip de treball, a ajudar el seu company identificant amb ell quins problemes tenien i així trobar ràpidament una bona solució. En general ha après a fer instal·lacions de càmeres, col·locar caneletes, manejar el trepant, fer nous connectors, etc. L’estada li ha servit també per relacionar-se amb persones que no coneixia.

Afirma que fer un programa de pràctiques a l’estranger li ha permès conèixer i experimentar de primera mà el mercat laboral en el sector per al qual s’ha estat formant aquests dos anys al centre, aprendre com es treballa en un altre país, adquirir experiència, enriquir el seu currículum i posar en pràctica alguns dels coneixements adquirits durant els estudis. Ha estat una manera de guanyar confiança, soltesa i enriquir-se a nivell personal. Fins i tot es troba preparat  per posar-se a fer feina com autònom i pensa que seria capaç de sortir endavant tot sol. Creu a més que una experiència a l’estranger es pot valorar molt positivament a les empreses.

L’estada ha donat bona resposta a les seves expectatives ja que ha estat millor del que pensava. S’ha trobat amb persones molt atentes i simpàtiques. Viure tot sol també li ha agradat ja que ha aprés a valorar el menjar, la neteja i tenir un sostre on dormir. S’ha sentit realitzat anant a fer feina i veure que era capaç d’entendre, aprendre i poder fer les coses per si mateix, i després arribar a casa i ocupar-se de l’alimentació i la neteja de la casa.

Esmenta alguns entrebancs que s’ha trobat, sobretot el de l’idioma. Va tenir sort de que el seu company sabia parlar anglès i es podien comunicar sense cap problema, encara que a vegades no ho aconseguien del tot.

Aquestes són algunes de les fotos de la seva experiència:

Alex 1 Alex 2 Alex 3 Alex 4 Alex 5

Publicat dins de Cicles Formatius | Etiquetat com a | Envia un comentari

L’aventura de n’Àlex III

Segur que ja heu endevinat on és n’Àlex…si, a Alemanya!!!!!

N’Álex ha acabat ja el seu camí com a estudiant en pràctiques en una empresa d’Alemanya.

Alumne del Cicle formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions de telecomunicacions (CC AULA BALEAR), ha realitzat part de les seves hores de pràctiques (mòdul de FCT) a l’empresa Elektro Schmidt Sicherheitstechnik GmbH situada a la ciutat alemanya de Neustadt in Holstein.

Empresa

 

Álex ha pogut realitzar aquestes pràctiques en un país de la Unió Europea gràcies a la beca que ha obtingut a través del projecte ERASMUS + que gestiona el “Servei de projectes lingüístics” de la “Conselleria d’Educació i Universitat de les Illes Balears”

IMG-20160607-WA0013

En breu us donarem notícies més concretes de la seva estada

Publicat dins de Cicles Formatius | Etiquetat com a | Envia un comentari

L’aventura de n’Àlex II

Aquesta setmana vos tornam acostar l’experiència del nostre Àlex. Hem pensat que seguiriem amb l’incògnita del lloc on és, encara que aquesta vegada ús donarem unes millors pistes…

Aquí vos deixam unes imatges de la casa on està visquent n’Àlex amb un altre company, en Sergio, també mallorquí.

IMG-20160608-WA0005

Ja sabeu on és??

Comença per A.

Seguirem contant…

 

Publicat dins de Cicles Formatius, Instal·lacions de telecomunicacions | Etiquetat com a | Envia un comentari

L’aventura de n’Àlex

Avui vos volem començar a contar l’aventura que va iniciar un alumne del cicle formatiu de grau mitjà del nostre centre.

N’Àlex va arribar a l’Aula Balear el setembre de 2014 per cursar el cicle formatiu de telecomunicacions però mai s’imaginava que la seva estada al nostre centre el portaria a viure aquesta gran aventura.

Durant el primer any va aprendre moltes coses noves relacionades amb l’electrònica i les telecomunicacions i quan començà el segon curs li van explicar que existia la possibilitat de realitzar les pràctiques del mòdul a l’estranger, fent una beca ERASMUS. Ell no s’ho pensà molt i decidir que volia viure aquesta aventura.

Durant el curs es  varen anar tancant els detalls com: on aniria, a quina empresa realitzaria les pràctiques, on viuria, …

De moment vos deixam una imatge de la seva arribada, a veure qui descobreix on ha aterrat n’Àlex?

IMG-20160607-WA0012

Seguirem contant aquesta aventura…

Publicat dins de Cicles Formatius, General, Instal·lacions de telecomunicacions | Etiquetat com a | Envia un comentari

“Job shadowing” organitzat per la DGFPFP Jornada formativa Erasmus +

Com ja hem informat a la pàgina web, Rosa Guijarro, professora d’anglès del nostre cicle de Gestió administrativa ha participat a unes jornades a Alemanya, durant cinc dies, amb altres professors de les Illes i personal de la Direcció General de Formació Professional.

Us deixam a continuació uns pdf amb informació sobre la Formació Professional a Alemanya.

1 BBZ NOK presentation 2016, Kr

2 German education system, BBZ am NOK, Kr

4 German VET system figures&facts BBZ am NOK, Kr.compressed

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

T-CHAT: 2n Classificat Fira Emprenedors 2016 AULA BALEAR

A l’assignatura d’Informàtica de 4t d’ESO, els alumnes han pogut conèixer l’entorn APP-INVENTOR.

Aquest entorn de programació, ajuda a introduir als alumnes al món de la programació d’APP’s per a tauletes i mòbils.

Han aconseguit fer una APP anomenada T-CHAT que crea una xarxa d’estudiants: xat amb professors i alumnes d’altres llocs per a dubtes de classe, un nigul d’arxius per penjar apunts, agenda integrada … UNA PASSADA!!

Enhorabona a tots!! Heu trobat el vostre rol dins el grup i fer projectes de molta qualitat.

ADRIÁN, CAMILA, PABLO i YORICK

L’any que ve, més i millor!!!

Enhorabona.

Aquí teniu el vídeo amb la presentació al Jurat extern que vos va concedir el 2n premi

Publicat dins de Fira dels emprenedords 2016 | Envia un comentari