VISITA CULTURAL A LA CARTOIXA. ALUMNES DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

El passat divendres dia 7 de març, els alumnes del CICLE FORMATIU de GESTIÓ ADMINISTRATIVA varen realitzar una visita cultural.

Varem escollir aquest dia perquè ja estan a punt d’acabar les seves activitats dels mòduls que es realitzen en el centre, ja que d’aquí a pocs dies començaran les pràctiques a una empresa. L’activitat va tenir, degut a aquesta circumstància,  unes connotacions d’emotiu comiat.

Amb aquesta visita els alumnes ens demostraren, una vegada més, que són unes persones magnífiques.

El lloc elegit va ser La Cartoixa de Valldemossa. Per recórrer les seves instal·lacions, varem  comptar amb un punt de sort considerable. El  motiu és que el senyor Jaume Capllonch, pare de la nostra estimada alumna Catiana, va tenir l’amabilitat de regalar-nos part del seu temps i ens va acompanyar durant tota la visita, demostrant ser un guia d’excepció, ja que de la seva mà, tenguérem l’ocasió de conèixer moltes històries interessantíssimes. El pare de na Catiana ens  va captivar a tots per la  forma tan motivadora que  va tenir de fer-nos viure totes i cada una de les notícies que ens transmetia.

A tall d’exemple de tot el que varem veure i escoltar  podem destacar alguns aspectes. Per començar el fet de que La Cartoixa, després de la seva secularització, va acollir el pianista i compositor Fréderic Chopin i l’escriptora francesa George Sand durant una part dels anys 1838 i 1839. Podem continuar amb alguns dels objectes que contemplarem dins  les sales que conformen l’edific:  un guardapits del músic, un mocador de l’escriptora, el manuscrit del llibre “Un hivern a Mallorca”,  partitures originals de Chopin, un àlbum de dibuixos d’un dels fills de Sand, nebot i alumne del gran pintor Delacroix. Tots aquests  records de la parella romàntica ens transportaren de sobte en aquell hivern de 1838.  A més varem ser testimonis de tot el llegat historicoartístic dels cartoixans, del fons autògraf i bibliogràfic de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria i de les mostres d’art i de la cultura del segle XX.

És una visita del tot recomanable!!

A continuació podreu veure algunes fotografies que varem  fer allà. Aquestes imatges  se sumaran ja des d’ara al gruix del conjunt de  moments entranyables viscuts amb els alumnes de la nostra escola:

la foto 1

Una fotografia amb els dos gegants (Chopin i Sand). A la imatge podem veure els següents alumnes: Jordi , Xavi, Catiana, Diego, Manuela, Teresa, Adrián F., Marina, Adrián B., Eva, Rebeca, Maria i Sofía.

la foto 2

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Visites tècniques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


× vuit = 56

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>