L’aventura de n’Àlex IV. Pràctiques en una empresa d’Alemanya

N’Àlex ja ha arribat d’Alemanya i ens conta tot el què ha fet. Ens comenta que amb les pràctiques ha après a fer feina en un equip de treball, a ajudar el seu company identificant amb ell quins problemes tenien i així trobar ràpidament una bona solució. En general ha après a fer instal·lacions de càmeres, col·locar caneletes, manejar el trepant, fer nous connectors, etc. L’estada li ha servit també per relacionar-se amb persones que no coneixia.

Afirma que fer un programa de pràctiques a l’estranger li ha permès conèixer i experimentar de primera mà el mercat laboral en el sector per al qual s’ha estat formant aquests dos anys al centre, aprendre com es treballa en un altre país, adquirir experiència, enriquir el seu currículum i posar en pràctica alguns dels coneixements adquirits durant els estudis. Ha estat una manera de guanyar confiança, soltesa i enriquir-se a nivell personal. Fins i tot es troba preparat  per posar-se a fer feina com autònom i pensa que seria capaç de sortir endavant tot sol. Creu a més que una experiència a l’estranger es pot valorar molt positivament a les empreses.

L’estada ha donat bona resposta a les seves expectatives ja que ha estat millor del que pensava. S’ha trobat amb persones molt atentes i simpàtiques. Viure tot sol també li ha agradat ja que ha aprés a valorar el menjar, la neteja i tenir un sostre on dormir. S’ha sentit realitzat anant a fer feina i veure que era capaç d’entendre, aprendre i poder fer les coses per si mateix, i després arribar a casa i ocupar-se de l’alimentació i la neteja de la casa.

Esmenta alguns entrebancs que s’ha trobat, sobretot el de l’idioma. Va tenir sort de que el seu company sabia parlar anglès i es podien comunicar sense cap problema, encara que a vegades no ho aconseguien del tot.

Aquestes són algunes de les fotos de la seva experiència:

Alex 1 Alex 2 Alex 3 Alex 4 Alex 5

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cicles Formatius i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


+ 1 = nou

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>