GR221: CAMÍ DES CORREU

El passat dimarts 10 els nins i nines de segon de primària vàrem anar d´excursió a la serra. Dins del projecte d´educació física GR221, ens va  tocar fer el camí des correu (Esporles-Banyalbufar). Entre d´altres anèctodes, vàrem trobar un forn de calç, una sitja de carboner, i la petjada de cavall del rei.

Vàrem passar un dia fantàstic, i per això, hem volgut compartir amb vosaltres un parell de fotos d´aquest dia especial. Esperam vos agradin!

IMG_20151110_150904IMG_20151110_113455(1) IMG_20151110_121519  IMG_20151110_151415 IMG_20151110_151427 IMG_20151110_151434

 

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | Envia un comentari

Les famílies d’Aula Balear ja han fet el seu donatiu

cch1

Publicat dins de Educació Física | Etiquetat com a , | Envia un comentari

Figures i transicions d’acroscalada

5èB“La acroescalada es una actividad física que consiste en formar en las espalderas figuras en grupo. Es heredera del popular acrosport y por tanto se trata de un trabajo cooperativo que desarrolla el equilibrio y la fuerza resistencia…”

D’aquesta manera definia Oscar García Busto, professor d’educació física, aquesta modalitat d’activitat física al seu article “Acroescalada (acrotrepas o acroespalderas)” de la revista digital EFdeportes.

A partir d’allà, ja fa 5 anys que els alumnes de 5è d’Educació Primària, dedicam una unitat didàctica en aquest tema, com a introducció a l’acrosport que treballaran a 6è.

5èA

A més de les espatlleres, des dels inicis, a Aula Balear vàrem decidir utilitzar també el rocòdrom i els bancs, per donar-li més diversitat a les figures. Amb el temps, tot plegat ha anat avançant i també hem treballat les transicions entre diferents aparells (d’espatlleres a banc o de rocòdrom a banc).

En aquest vídeo hi teniu un petit tast del que han estat fent els alumnes de 5è durant les darreres sessions d’educació física. 

Publicat dins de Educació Física | Etiquetat com a , , , , , | 1 comentari

Una cursa, una festa, un granet d’arena

Uns 300 alumnes de primària del nostre centre participen a la XVIII CURSA CONTRA LA FAM organitzada per Acción Contra el Hambre.
cchcch1Un èxit. D’aquesta manera podem qualificar l’hora i mitja que, divendres dematí, els nostres alumnes dedicaren a participar en aquesta cursa solidària.

Tots, des del més petit fins al més gran dels alumnes de primària varen fer passes amb l’objectiu de solidaritzar-se amb els més petits de Burkina Faso i, d’aquesta manera col·laborar en tractar la desnutrició infantil severa.

cch2Durant aquesta setmana, els alumnes podran fer arribar a la seva tutora el donatiu, en el cas dels alumnes de primer cicle, i l’aportació dels patrocinadors, en el cas de tercer, quart, cinquè i sisè de primària, per tal que a principis de la setmana que ve es pugui fer el recompte de l’aportació que Aula Balear i es pugui enviar a Acción Contra el Hambre.

Moltíssimes gràcies a tots per participar-hi

 

 

Publicat dins de General | Etiquetat com a , | Envia un comentari

LA CURSA CONTRA LA FAM, dia 22 de Maig!

Aquest és el vídeo que ens va moure a participar enguany de la CURSA CONTRA LA FAM.

Però… què és aquesta cursa? “És un projecte pedagògic, solidari i esportiu. És una eina de lluita contra la fam per als nostres joves

Dia 15 de març uns voluntaris de Acción Contra el Hambre (ACH), na Lucila i n’Amel, varen venir a fer una jornada de sensibilització amb tots els alumnes de primària. Amb aquesta visista, els nins varen saber quins projectes es duen a terme a Burkina Faso amb l’ajuda de la seva participació a la CURSA de dia 22 de maig.

passaportEls alumnes de segon i tercer cicle de primària tenen el seu passaport solidari, on s’explica en què consisteix la cursa, com poden col·laborar les persones que no corren (fent de patrocinadors) i què es fa amb el donatiu que arriba gràcies a l’esforç dels nins i nines que fan tantes voltes com es proposen. (descarregar passaport). Si voleu, també podeu descarregar, només, la taula de patrocini fent clic al següent enllaç: TABLA-PAT-cat.

Au idò! Durant els propers dies els alumnes poden anar aconseguint els seus patrocinadors i tenir la taula de patrocini emplenada abans de divendres.

 

sobre catalàEls alumnes de primer cicle també participaran de la cursa, però el tema dels patrocinadors va de manera diferent. Rebreu a casa un sobre (per una errada a la missatgeria el teniu en basc) on hi posareu el donatiu amb el que col·laborau per la causa.

La idea és que divendres sigui un dia festiu i que tot el centre participi, que corrin tots els alumnes (tenguin o no patrocinador), que ens animem uns als altres, que omplim de solidaritat i color el nostre pati. Per això us demanam que, tots aquells que pugueu, dugueu alguna de les camisetes de la diada (sigui del curs que sigui) o la camiseta d’EF. També us convidam a que quedeu a animar als vostres fills i fins i tot que correu amb ells.

HORARI DE LA CURSA:

9.15 Primer cicle, cursa de 5 minuts a un circuit de 200 metres.
9.30 segon cicle, cursa de 10 minuts a un circuit de 200 metres.
9.45 tercer cicle, cursa de 15 minuts a un circuit de 200 metres.

Els alumnes tendran un temps determinat per córrer tantes voltes com puguin o vulguin. No cal anar corrent tot el temps, es poden aturar i tornar partir. Es tracta de participar,  no hi ha primers ni darrers, tots guanyam.

Per tal que els patrocinadors tenguin una petita idea de la distància que poden recórrer els alumnes, basant-nos en l’experiència de la feina feta a Educació Física, aquí us deixam unes dades:

Aquest darrer trimestre hem treballat la carrera contínua amb els alumnes de 4t de primària i amb un temps de 7 minuts aquestes han estat les distàncies recorregudes: entre 850 metres i 1700 metres.

O podeu veure la següent taula:

cooper 8 minAu idò, només ens queda la tasca d’aconseguir patrocinadors i preparar-nos per gaudir d’un dia de salut, escola i solidaritat. UN, DOS, TRES, SUSSSSS!!!

Jogging silhouettes grunge background

Jogging silhouettes grunge background | Free vector by Vector Open Stock

Publicat dins de Educació Física | Etiquetat com a , , , | Envia un comentari

#projecteGR221. I amb la de 1r, totes les sortides completades!

grup1r

Divendres passat, els alumnes de 1r de primària varen realitzar la seva sortida del #projecteGR221. Amb aquesta ja tenim totes les rutes seleccionades, la qual cosa no vol dir que siguin definitives, ja que aquest és un projecte viu que, en funció de les característiques de l’alumnat i de l’any que es realitzin les sortides, pot incorporar alguns canvis.

Aquí podeu veure el track de la passada sortida: TRACK 1R (wikiloc).

1r son amerEns ho passàrem genial! Vàrem poder veure dos forns de calç, moltes sitges i barraques de carboner, una ermita i la font que agafa el seu nom, canalitzacions fetes per l’home per dur l’aigua cap al lloc desitjat, marjades, un refugi, un monestir… Parlàrem de la importància del tractament de residus d’un bon senderista i de com n’és d’important que el nostre pas pel medi passi totalment desapercebut. Una sortida completíssima!

A continuació podeu veure algunes de les imatges de la sortida.

2014-15 EL #projecteGR221 EN IMATGES i TRACKS (anam completant-ho)

1r EP. Sortida circular al voltant de Lluc. Sortida i arribada a la finca pública de Menut. Distància recorreguda 7,1 km. TRACK.

GRUP1r1r

2n EP. Camí des Correu des de Sa Granja d’Esporles fins a la plaça de Banyalbufar. Distància recorreguda 5,7 km.

GRUP2n

3r EP. Camí de Castelló i Camí des Ribassos, des de Son Bleda fins a Deià. Distància recorreguda 6,5 km. TRACK.

GRUP3r

4t EP. Muleta, des de Son Bleda fins al Port de Sóller. Distància recorreguda 7,9 km. TRACK.

GRUP4t

5è EP. Cami vell de Lluc a Pollença, des de Menut al Pi. Distància recorreguda 9,3 km.

grup 5è reduida

6è EP. La Trapa. Sortida i arribada a Sant Elm. Distància recorreguda 7,9 km.

grup 6è reduida

1r cicle d’ESO. Camí des pescadors i Volta des general. Sortida de la carretera Ma10 km 79 i arribada a “la volta des general”. Distància recorreguda 8,8 km.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2n cicle d’ESO. S’Esclop per sa Coma den Vidal. Sortida i arribada a la carretera Ma10 km 97. Distància recorreguda 10,3 km. TRACK. (vídeo enregistrat i gravat per Sergio Vega)

 

Publicat dins de Educació Física | Etiquetat com a , , | Envia un comentari

Un diumenge qualsevol…

diada1A les 10.00 h. d’un bon diumenge d’abril, tothom ben preparat, els espais a punt i els protagonistes d’algunes de les exhibicions (judo, psico dance i dance fussion, més tard també patinatge) preparats per donar el primer “sus” a la Diada Esportiva’15.

Ha estat el preludi del que havia de ser una jornada ben completa, plena de rialles, històries, famílies, jocs, experiments, llibres, música, esport, solidaritat, salut i qualque rameller.

El repte d’enguany s’ha volgut solidaritzar amb n’Emy i la seva particular lluita, recordant-nos que tots nosaltres podem aportar el nostre granet d’arena i col·laborar amb l’estudi de les malalties mitocondrials. Tan sols cal recollir aquells taps d’envasos que llançam i fer-los arribar al centre. Vaja mosaic que ens ha sortit, eh?

emy

 

Hem tengut temps per fer de tot. Aquí vos deixam un bon recull d’imatges perquè els que heu pogut venir en tengueu un bon record i per fer-vos partícips a tots aquells que no hageu tengut la possibilitat de viure-ho.

Fins l’any que ve!

diada14

 

 

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , , , , , , , , , | Envia un comentari

La Diada Esportiva ja és aquí!

POSTER COLOR

Publicat dins de General | Etiquetat com a | Envia un comentari

Quins jocs més divertits! Gràcies famílies!

families

antoni pou“… Avui posam dins les mans dels escolars i dels mestres tots aquells jocs. Creim sincerament que poden aprofitar-se per les classes d’expressió dinàmica als cursos de preescolar i als primers d’E.G.B. Però, sobretot, es tracta de recobrar els jocs del nostre poble, precisament avui en que molts d’al·lots no saben jugar a res més que a fer bregues i a tirar-se empentes…”
D’aquesta manera es presenta ell llibre d’Antoni Pou. Jocs Populars de l’EDITORIAL MOLL a l’edició del 1989.

reculaEren temps de pessetes, 650 en valien. Com podeu veure han canviat molt les coses: la moneda no és la mateixa, l’expressió dinàmica ara és la nostra estimada Educació Física, l’E.G.B. només ens sona als pares i padrins que llegim aquest paràgraf (ara parlam d’Educació Primària)… aquests i més canvis, però el fons del llibre, l’objectiu, és el mateix de les darreres classes que hem fet amb els alumnes de 5è: recobrar els jocs del nostre poble. I això ho hem fet amb la vostra ajuda: gràcies famílies per explicar-nos a què jugàveu quan teníeu la nostra edat, perquè aquest ha estat el material d’estudi i pràctica de les nostres sessions; gràcies per venir i explicar-nos-ho de la vostra veu, a la vostra manera. Hem après molt!

Publicat dins de Educació Física | Etiquetat com a , | Envia un comentari

Alguns consells per una vida saludable

Des del PAFES (Pla d’Activitat Física, Esport i Salut), ens arriben 10 consells per a cada una de les edats dels nostres alumnes que, de tant en tant, convé revisar.

Evitar el sedentarisme, passar-ho bé, créixer més sa, aprendre un esport, afavorir la sociabilitat, aconseguir descansar millor, coneixer-nos més, compartir experiències, evitar algunes malalties, desconnectar… Aquests són només alguns dels objectius que aconseguim dedicant una mica de temps a l’activitat física.

I per acabar, una imatges per pensar (aquesta per a totes les edats):

per pensar

 

Publicat dins de Educació Física | Etiquetat com a , , , , | Envia un comentari