logo

JUGAM A CONSTRUIR !

El joc de construcció és un instrument amb una clara funció educativa que afavoreix el desenvolupament global de l’infant. Les construccions són unes joguines poc sofisticades ideals per l’aprenentatge i amb una clara funció educativa.

 

IMG_3948IMG_0640

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És un joc pedagògic que afavoreix el desenvolupament de la imaginació, la creativitat, la curiositat, l’esperit d’equilibri i la concentració dels infants. Igualment, augmenta les habilitats espacials, motores i de psicomotricitat fina, així com la coordinació ull-mà, que indirectament, forma les bases per el desenvolupament de la lectura i l’escriptura.

 

 

IMG_3959IMG_3726

 

 

 

 

 

 

Altrament, afavoreix l’aprenentatge d’estratègies per la resolució de problemes, avancen cap a l’adquisició de continguts matemàtics, ja que els permet conèixer atributs i característiques dels diferents materials (equilibri, simetria, dimensions, perspectiva, resistència, …), i les diferents maneres d’utilitzar-los.

 

 

IMG_4784

IMG_3052

 

 

 

A més d’habilitats matemàtiques, el joc de construccions, com que afavoreix la creació de situacions de joc cooperatiu i d’equip, possibilita avanços en el seu llenguatge, que li permet adquirir habilitats socials ( arribar a acords, acceptar les normes amb els infants que comparteix el joc, resolució de conflictes, el respecte, etc.), i emocionals, ja que els proporciona una gran satisfacció que afavoreix autonomia i augmenta la seva confiança.

 

 

IMG_3782

IMG_0548

 

 

 

 

 

 

 

 

El material no estructurat que hi podem combinar és aquell que no ha estat especialment pensat per educar o jugar però que ofereix grans possibilitats per a que l’infant investigui per sí mateix, des del seu propi interès i curiositat natural. Normalment es tracta d’objectes quotidians o materials naturals que s’ajusten com un guant a la necessitat de jugar per adquirir un major coneixement del món que els envolta.

 

 

 

IMG_3943

IMG_2959IMG_2903IMG_3655

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Construir torres, cases, granges, tobogans, castells, avions, o simplement descobrir quines són les propietats dels diferents materials, com s’han de col•locar perquè no tombin, el treball cooperatiu que implica fer una construcció conjunta, el respecte pel que han construït els demés, classificar les peces a l’hora d’arraconar-les, observar i representar allò que han construït tot fixant-se ens els detalls, són alguns dels aprenentatges que fan els infants amb aquest “simple” joc.

 

 

IMG_3598

IMG_0422

 

Deixa un comentari

*


8 + = deu

captcha *