Escacs

 diadaQuin és l’objectiu central d’aquesta activitat?
Combinar l’aspecte lúdic i didàctic dels escacs.
Com es desenvolupa l’activiat?
Classes teòric-pràctiques (història, reglament, anotació algebraica, tàctica i estratègia: Explicació i lliurament de material didàctic, exercicis, pràctica dels diferents sistemes de competició). Adaptació a  distints nivells d’evolució.
1. Realització damunt el tauler dels moviments de les distintes peces, i les regles especials: promoció del peó, captura al pas entre peons i l’enroc.
2. Utilització habitual del sistema de notació algebraic, i coneixement del descriptiu.
3. Coneixement de la tàctica elemental dels escacs: figures tàctiques (atac doble, clavada, descoberta i  atac en línia), el mat (mat en una,  mat en dues, mat del passadís, mat ofegat…), i dels principis fonamentals de l’obertura.
4. Adquisició d’estratègies en el una classe qualsevoldesenvolupament de les partides que impliquin tenir previsió d’algunes jugades posteriors, tant pròpies con del contrari.
 
Tot això, sempre des d’un caire lúdic i amb materials diferents que fan que els alumnes aprenguin dins un ambient prou agradable.
 

medalles* L’equip format per Antoni Morey, Sergio Castuera, Marta Antich i Facundo Sacur (10è de la general d’un total de 64 participants) va aconseguir classificar-se com a la tercera millor escola en el Torneig Suma’t a l’Esport a l’Escola 2013).

* També cal destacar el subcampionat de Mallorca sub08 l’any 2012, assolit per Antoni Morey

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


un × 8 =

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>