Laboratori d’art

Laboratori d’art (infantil, 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è de primària)

Acompanya’ns en aquesta aventura i converteix les teves experiències en accions artístiques plenes de color, música, formes inimaginables, diversió, alegria, emocions…

 

arts plàstiques

L’art no és tan sols un mitjà d’expressió, sinó que és una activitat dinàmica i unificadora, amb un rol potencialment vital en l’educació dels nins i nines.  L’expressió, en totes les seves manifestacions, constitueix un dels millors mitjans per impulsar els processos de fonamentació de la personalitat, de creixement i desenvolupament personal de l’individu. La sociabilització d’una persona i, per tant, de la seva inserció en el món serà més àmplia i completa si ha desenvolupat les seves habilitats i aptituds per aprendre a mirar, observar, sorprendre’s, assimilar, expressar-se i establir una comunicació sincera amb els demés. A la nostra escola donam una gran importància a l’educació artística i, per aquesta raó, aquest curs us volem oferir diversos tallers on els participants tendran l’oportunitat d’experimentar un camí on seran ells els autèntics protagonistes!

Les activitats que es presenten estan dissenya des de manera específica per a cada una de les etapes educatives: Educació Infantil i Educació Primària. En aquests tallers es dóna més importància al procés creatiu del nin/a que no pas al resultat final. És a dir, no es pretén aconseguir que els nins i nines tenguin un domini i mestria sobre les tècniques, sinó més aviat que els participants investiguin el seu propi món interior i que s’animin a plasmar-lo, aprenguin a percebre diferents estímuls, ampliïn les seves sensacions, adquireixin habilitats manuals i gust artístic, que coneguin diverses tècniques, però sobretot que el nin/a descobreixi i sigui conscient que és capaç de crear, i que això l’estimuli i l’impulsi a cercar altres camps d’expressió artística.

arts plàstiques2

Què volem aconseguir amb aquesta activitat?

  • Fer que l’art sigui un instrument amb el que els nins i nines aprenguin a viure l’oci de maneracreativa.
  • Fomentar el desenvolupament  creatiu  i  emocional  dels  participants a través  de  diverses tècniques de dibuix i pintura, escultura, fotografia, il·lustració, manualitats, etc.
  • Estimular la curiositat, l’expressió dels sentiments i el desenvolupament de l’autoestima i autonomia dels infants.
  • Desenvolupar l’originalitat, imaginació, llibertat, socialització, solidaritat, etc. per mitjà de la plàstica.
  • Utilitzar diferents materials i tècniques, fent així que els exercicis siguin molt variats. Privilegi dels processos sobre el resultats.
  • Aprendre les possibilitats que ofereixen diferents materials (pintura, fang, paper…) i experimentar amb ells.
  • Generar espais saludables de caràcter lúdic i recreatiu per als nins, on primi el treball en equip, la participació, la tolerància i el respecte cap als companys/es.
  • Adquirir actituds de respecte cap el medi ambient, principalment en lo relatiu a l’aprofitament de materials de rebuig front el malbaratament dels recursos naturals.

Com treballam?

La  metodologia  que s’utilitza és activa, basada primer en l’observació i, posteriorment, en la plasmació de les idees que es volen transmetre. D’aquest mode, es permet generar en el nin una recerca des de les seves pròpies necessitats d’expressió i creativitat. S’aposta per un sistema de treball pràctic, dinàmic i lúdic, on mitjançant el joc, relats, imatges, música, etc. s’estimuli la interacció entre els participants i el desenvolupament de les capacitats sensorials i perceptives. Es treballa amb diversos materials (paper, cartró, fusta, objectes reciclats, teles, plastilina, fimo,argila, pasta de sal, escaiola, etc.) i tècniques (assamblage, collage, pintura, modelat, dibuix, etc.).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


3 − = un

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>